Nyheter

2020-12-28

Precis som i Yom Kippur kriget valde Youtube att gå till attack mot yttrandefriheten och den västerländska civilisationen under en högtid förknippad med frid och fred. I ett slag under bältet togs den folkkäre nyhetskanalen Swebbtv ner från platformen dagen innan julafton. Swebbtv var en av förgrundsgestalterna i det alternativa medielandskap som uppstått i och med att traditionella mediers dubiösa metoder blivit alltmer ifrågasatta. De har prisats för sin oberoende rapportering och 2017 mottog Swebbtv den ultimata journalistiska hedersbetygelsen genom att bli kallade ”fake news” av DN. Youtubes angrepp är bara ett av de senaste i leden där Big Tech utnyttjar sin maktposition för att förmå folket vad de ska tycka och tänka. En teori påstår att Sundar Pichais Google med Censuren vill upprätta ett nyliberalt indiskt världsherravälde på internet, något som tagit sin början i att T-series med sin ormtjusarmusik blivit största kanalen på plattformen.

2020-12-06

Idag, den sjätte december, i en tid av bitande kyla, valde Wolodarski att avsluta charaden. Efter att i flera år tagit order från den mäktiga klimatlobbyn och oansvariga klimathysteriker lämnade han slutligen över tyglarna till pseudoterroristernas högsta ledare, influencern Greta Thunberg. Under sitt nya ledarskap har DN redan rört sig ännu längre bort ifrån det sunda förnuftet och rationaliteten, för att närma sig den dystopiska kultkänsla som präglar Gretas samhällsomstörtande rörelse. Relevanta rapporter om utrikespolitik, kriminalitet och ekonomi har alla ersatts med närmast blogginläggs-liknande historier om stenrika renmagnater och barkborrarnas framfart, medan lokaljournalistiken fått ge plats åt sibiriska byar. I denna takt kommer DN snart inte längre vara en förkortning för Dagens Nyheter, utan i folkmun stå för Dagdrömmande Naturalister.

2020-11-21

Efter flera år av poserande som fredsmäklare vid Afrikas horn har Etiopiens premiärminister Abiy Ahmed förklarat krig mot sin egna befolkning. I en utveckling som liknar den i Rwanda på 90-talet har Abiy hänsynslöst slagit ner mot den etniska gruppen Tigray, som utgör 6% av landets befolkning. Anledningen är, enligt Abiy själv, att tigrayerna uppviglat till oroligheter och misstro, bland annat genom hemskheter som att hålla val på valdagen. De flesta experter är dock eniga om att det pågår en coup d’etat av Abiy och hans Oromo-stam. Abiy stöds bland annat av Eritrea i sin kampanj, ett land som prisats för sina mänskliga rättigheter och oberoende rättsväsende (se Dawit Isak), som skickat in militär för att hjälpa till.

Sedan Abiy kom till makten har han prisats av världssamfundet för sin påstådda strävan att skapa fred i regionen. Förhoppningarna var höga efter ett fredsavtal slöts med Eritrea, som avslutade en utdragen konflikt om gränsdragningar. Avtalet föranledde tilldelningen av år 2019 Nobels fredspris till Abiy Ahmed, den andra infödda Etiopiern att vinna efter Obama. I efterhand har många kritiker valt att jämföra nomineringen med den av Aung Suu Kyi. De påpekar att Abiys dammbygge i norr håller på att dränera Nilen och ödelägga stora delar av Egypten, vilket bäddar för krig. Vidare har kriget i Tigray skapat svallvågor av osäkerhet och oreda som spritt sig till resten av grannländerna. Till exempel har Etiopiens “fredsbevarande” trupper i Somalia flyttats för att strida i Tigray. Många flyktningar från kriget har dessutom flytt till grannlandet Sudan, något som Sudans befolkning efterliknar med flyktinghaveriet i Sverige 2015. Även Eritrea är inblandade i konflikten, och krigar således ännu en gång i Etiopiens gränstrakter. Sammanfattningsvis har Abiys styre ökat mängden krig och oreda i regionen, medan det enda positiva han åstadkommit, fredsavtalet med Eritrea, har omintetgjorts av Eritreas återupptagna strider i Etiopien, men nu mot en utsatt minoritet.

2020-09-18

Idag släppte Blossa årets limiterade julglögg. Glöggens tema tycktes vara inspirerat av radikala post-moderna strömningar, och har till synes funnit sin inspiration i solhärjade ökenlandskap istället för traditionella källor som svensk natur och kultur. Det står givetvis företag fritt att själva designa sina produkter som de önskar, men det är problematiskt hur Glossa tycks oberörda över de problematiska kopplingarna mellan årets tema och olika former av förtryck. För den demokratiskt sinnade blir associationerna en plågsam påminnelse över hur ideologiska strömningar kan förorena tillfällen i övrigt fyllda med glädje. Det kan även ses koppla till en annan problematik än att traditioner förknippas med hemskheter. För många avspeglar Blossas senaste val hur olika utomstående grupperingar alltmer tagit ett fast grepp om traditioner viktiga för gemene svensk. Exempelvis är det för många påfrestande att se hur en högtid som tidigare innehade en sekulär-kristen karaktär nu antar en allt mer islamistisk. Bedömare kan därför nå slutsatsen att Blossa förhoppningsvis väljer ett mer jordnära tema än det radikala, ideologiskt motiverade “Mintthé från Marrakech”.

2020-08-09

Anti-PK klubben vill ta tillfället i akt att gratulera president Lukashenko till valsegern i natt. Den sittande presidenten vann med hela 79% av rösterna efter ett händelserikt val kantad av kriminella kanditater som strykts från valsedeln och korrupta extremister som kapade kampanjen. Trots allt fulspel tog folket sitt förnuft till förfogande och röstade fram en rättrådig kanditat som styrt landet mot framgång i 26 år. Lukashenko har bland annat prisats för sin Coronastratergi där han hållit samhället öppet eftersom han anser Vitryssar inte kan bli smittade eftersom de dricker så mycket vodka och kör traktor.

2020-06-26

Igår hölls ett styrelsemöte där vi bland annat diskuterade hemsidan samt olika planer för klubben, något vi ser fram emot att lägga fram på årsstämman. Med anledning av kutymen dracks även en del öl. Så pass mycket att ordföranden Regalskeppet vinglade ostadigt. Som tur är lyckades detta Regalskepp till skillnad från Regalskeppet Vasa ta sig säkert i hamn, mycket tack vare ett effektivt sjöräddningsarbete från kassören Finnjolle.

2020-06-24

Hemsidan är uppe! Från och med den 24 juni har Anti-PK klubbens officiella hemsida blivit publik efter en längre tids förarbete. Sidan kommer fortsätta utvecklas och vi rekommenderar regelbundna besök för att följa förändringarna.

© Anti-pk Klubben